Zelf een bureau maken van steigerhout? Let hierop!

Ben je van plan om zelf een bureau te maken en wil je daarvoor steigerhout gebruiken? Dan is dat natuurlijk een uitstekende keuze. Steeds meer mensen kiezen ervoor om steigerhouten meubels te maken. Enerzijds geven steigerhouten meubels een unieke uitstraling in huis en aan de andere kant gaan steigerhouten meubels ook nog eens lang mee. Maar hoe kun je dan zelf een bureau maken van steigerhout? Daarover lees je meer in dit artikel.

Zelf een steigerhouten bureau maken hoe pak je dat aan?

Als je zelf een steigerhouten bureau wilt maken heb je daarvoor natuurlijk een stappenplan nodig. Daarnaast heb je ook de juiste materialen nodig om een steigerhouten bureau zelf te kunnen maken.

Voordat je aan de slag gaat met het maken van het bureau is het daarom belangrijk om de nodige voorbereidingen te treffen.

Als je het helemaal goed wilt doen raad ik je aan om zelf een steigerhouten bureau te maken met behulp van de bouwtekeningen van Fred.

Je kun natuurlijk ook helemaal je eigen creativiteit gebruiken, maar als je zelf niet heel handig bent is het meestal een beter idee om een bouwtekening aan te houden.

Wat heb je nodig om een steigerhouten bureau te maken?

Om te kunnen beginnen met het maken van je eigen steigerhouten bureau heb je natuurlijk steigerhouten planken nodig.

Het is daarbij belangrijk om te weten dat er verschillende soorten steigerhouten planken zijn. Lang niet al het steigerhout is van hoogwaardige kwaliteit en daarom is het belangrijk om eerst onderzoek te doen naar het hout dat je kiest.

Als je eenmaal weet welke planken je wilt gaan halen, is het belangrijk om de te bekijken wat de juiste hoeveelheid is dat je nodig hebt.

De beste manier om erachter te komen welke middelen je allemaal nodig hebt om een steigerhouten bureau te maken is door een goede bouwtekening te downloaden.

Op het internet zijn namelijk veel gratis bouwtekeningen te verkrijgen, maar lang niet alle bouwtekeningen geven je het gewenste resultaat.

Welke bouwtekening kun je het beste gebruiken?

Heb je besloten om zelf een steigerhouten bureau te maken en wil je dat gaan doen met een bouwtekening?

Dan raad ik je aan om de bouwtekeningen van Fred te gebruiken. Zelf heb ik al veel verschillende bouwtekeningen gebruikt en ben ik tot nu toe zeer tevreden over Freds bouwtekeningen.

Fred heeft voor vrijwel alle doe het zelf klussen die hij heeft gedaan bouwtekeningen gemaakt zodat iedereen ook deze meubels kan maken.

Het grote voordeel bij deze bouwtekeningen is dat je precies te zien krijgt welke materialen je allemaal nodig hebt en hoeveel hout je nodig hebt voor je project. Daarnaast staan ook direct alle afmetingen voor je klaar.

Zelf kies ik er meestal voor om de planken direct al bij de bouwmarkt op maat te laten zagen. De kans dat je zelf een klein foutje maakt met het zaagwerk is natuurlijk aanwezig. Door het hout te laten zagen door de zaagmachine bij de bouwmarkt kun je dat voorkomen.

3 tips voor het maken van een steigerhouten bureau

Als je van plan bent om zelf je eigen steigerhouten bureau te maken heb ik nog een paar praktische tips die je daarbij helpen.

Koop meer hout dan je nodig hebt

Ben je van plan om zelf het hout te gaan zagen dat je nodig hebt voor je steigerhouten bureau? Koop dan altijd iets meer dan je nodig hebt. Het kan namelijk voorkomen dat je een foutje maakt tijdens het zagen. Als je dan niet voldoende hout hebt gekocht moet je weer terug naar de bouwmarkt voor nieuw steigerhout.

Daarnaast is het ook belangrijk om rekening te houden met afval stukken. Dit zijn stukken die overblijven bij het zagen waar je geen gebruik meer van kunt maken.

Begin met een simpel ontwerp

Heb je nog nooit eerder een bureau van steigerhout gemaakt? Dan is het raadzaam om niet direct een kunstwerk te maken. Je kunt beter beginnen met een wat makkelijker ontwerp zodat je de nodige kneepjes van het vak kunt leren.

Als je direct al met een heel moeilijk ontwerp begint, bestaat de kans dat het je niet gaat lukken of dat je er veel moeite mee hebt. Dit zal ervoor zorgen dat je het project niet afmaakt.

Start je project samen met iemand

Alleen is het natuurlijk al leuk om lekker te klussen of om aan de slag te gaan met een nieuw steigerhouten meubel. Maar het wordt nog leuker als je het samen met iemand doet. Daarnaast is de kans van slagen ook veel groter als je het samen doet omdat je zo elkaar kunt ondersteunen.

Vooral als het je eerste project is raad ik je aan om het samen te doen met iemand om zo de kans op een mooi meubel te vergroten.

Hout zelf zagen of laten zagen

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om het steigerhout zelf te zagen, maar zelf raad ik je aan om dit direct te laten doen bij de bouwmarkt. In veel gevallen kost het op maat laten zagen niets extra en wordt dit aangeboden als extra service in de bouwmarkt.

Het op maat laten zagen van het steigerhout scheelt je ten eerste veel moeite en beperkt ook de kans dat je een fout maakt bij het zagen.

Toch kan het zijn dat jij het project helemaal wilt uitvoeren met je blote handen en het juist leuk vindt om ook het zaagwerk te doen. Zorg er dan wel voor dat je een goede zaag voor handen hebt.

Freds Bouwtekeningen

Fred's BouwtekeningenBen jij een echte doe het zelver en vind je het leuk om nieuwe dingen te maken van steigerhout? Dan raad ik je aan eens te kijken naar het bouwtekeningen pakket van Fred.

Hierin kun je meer dan 10.000 bouwtekeningen vinden om allerlei steigerhouten meubels te maken.

Naast het maken van meubels krijg je ook direct toegang tot allerlei andere bouwtekeningen om dingen te maken zoals een carport, overkapping, tuinhuis kippenhok en nog veel meer. Ik zou zeggen bekijk de pagina van Freds bouwtekeningen eens.

Leave a comment