Zelf een inloopkast maken? 6 stappen + tips!

Ben je van plan om zelf een inloopkast te gaan maken? Dan heb je daar natuurlijk verschillende mogelijkheden voor. Het is namelijk mogelijk om een hele kamer om te toveren tot inloopkast, maar je kunt natuurlijk ook een gedeelte van een ruimte gebruiken als inloopkast.   De beste manier om een eigen inloopkast te maken is door vooraf een ruimte goed op te meten en daar op papier een inloopkast voor te tekenen (inclusief maten). Daarnaast kun je ook bouwtekeningen downloaden. In dit blogbericht vertel ik je graag hoe jij zelf een inloopkast kunt maken en waarop je moet letten. Lees daarom zeker dit artikel tot het einde.

Een eigen inloop kast maken

Er zijn veel verschillende manieren om je eigen inloopkast te maken. Ook zijn er op het internet veel programma’s te vinden die jou een eigen inloopkast laten ontwerpen op papier. Toch is het natuurlijk een heel verschil om online een inloopkast samen te stellen, of daadwerkelijk aan de slag te gaan met het maken van een inloopkast.

Voordat je aan de slag kunt gaan met het maken van een inloopkast is het allereerst belangrijk dat je er een goede ruimte voor uitkiest. Bij een inloopkast wil je natuurlijk wel echt naar binnen kunnen lopen. Daarom wordt er voor het maken van een inloopkast vaak een kleine kamer gebruikt.

Als je zelf geen kleine kamer vrij hebt, kun je ook je slaapkamer verkleinen door een gipswand te plaatsen. Hiervan maak je dan de inloopkast.

Als je eenmaal weet waar jij je inloopkast wilt gaan maken, dan is het ook belangrijk om te weten welke materialen je allemaal gaat gebruiken. Om een inloopkast te maken kun je natuurlijk kiezen of je gebruik gaat maken van kant- en klare kasten die je online kunt bestellen, of dat je zelf aan de slag gaat met hout.

De goedkoopste manier om een inloopkast te maken

Als je op zoek gaat naar manieren om zelf je inloopkast te maken, dan is de kans groot dat je daarvoor niet te veel geld wilt uitgeven. Gelukkig hoeft het maken van een eigen inloopkast ook niet veel geld te kosten.

Door te werken met goedkoper hout, kun je de kosten eigenlijk al voor een groot deel beperken. Er zijn veel verschillende soorten hout die uiterst geschikt zijn voor je inloopkast. Voor de verschillende soorten hout raad ik je aan om eens te kijken op bouwbestel.nl.

johannesv5.sg-host.com

Je eigen Inloop kast maken in Stappen

Nu je weet dat het helemaal niet duur hoeft te zijn om je eigen inloopkast te maken, wil je er natuurlijk zo snel mogelijk mee beginnen. Er zijn een aantal stappen die je moet doorlopen om je eigen inloopkast te maken. De stappen worden hieronder toegelicht.

Stap 1: De juiste ruimte kiezen

Zoals je eerder in dit blogbericht al hebt kunnen lezen is het allereerst belangrijk om de juiste ruimte te kiezen. Om een ruimtelijke inloopkast te maken, heb je wel wat ruimte nodig. Anders wordt het erg lastig om gebruik te maken van de inloopkast.

Stap 2: Indeling bepalen

Als je eenmaal een goede ruimte hebt gevonden om je eigen inloopkast te maken, dan is het belangrijk om goed na te denken over hoe je de ruimte gaat gebruiken. Hoe beter je hier over nadenkt, hoe functioneler de inloopkast uiteindelijk zal zijn.

Stap 3: Tekening maken, of bouwtekening downloaden

Om ervoor te zorgen dat je het overzicht niet verliest is het verstandig om van je idee een goede tekening te maken. Zodat je na het aanschaffen van alle materialen precies weet wat je ook al weer van plan was. Daarnaast is het ook mogelijk om een bouwtekening te downloaden voor een inloop kast. Hierbij moet je natuurlijk wel goed kijken naar de maten en deze aanpassen naar de ruimte.

Stap 4: Materialen aanschaffen

Als je eenmaal weet wat het plan is en welke materialen je nodig hebt, is het tijd om de materialen aan te schaffen. Je kunt daarvoor naar de lokale bouwmarkt rijden, maar je kunt natuurlijk ook alle materialen online bestellen. Zo hoef je zelf niet te slepen met alle materialen en wordt het netjes bij je thuis afgeleverd. Een van de goedkoopste online bouwmarkten van Nederland is Bouwbestel.nl.

Stap 5: Je inloopkast monteren

Als je eenmaal alle materialen in huis hebt en je weet precies wat het plan is, dan kun je gaan beginnen met het monteren van de inloopkast. Bij het monteren is het super belangrijk dat je alle onderdelen van de inloopkast goed hebt gemeten. Als je daarin niet helemaal nauwkeurig bent is de kans groot dat bepaalde onderdelen niet gaan passen.

Stap 6: De kledingkast decoreren

Heb je eenmaal je inloopkast af? Dan is het tijd om de inloopkast te gaan decoreren. Hierbij kun je denken aan het gebruik van verlichting in de kast, onderdelen van de kast verven in de gewenste kleur, of andere onderdelen zoals rekken, manden en hangers aan en in de kast monteren. Zo maak je de inloop kast nog meer naar eigen wens.

10.000 bouwtekeningen

Fred's BouwtekeningenBen jij een echte doe het zelver en vind je het super leuk om zelf aan de slag te gaan met bouwprojecten? Dan raad ik je absoluut aan om eens te kijken naar de bouwtekeningen van Fred.

Met deze bouwtekeningen ga je aan de slag met het maken van de mooiste dingen van Steigerhout. Binnen de 10.000 bouwtekeningen kom je van alles tegen. Met deze bouwtekeningen kun je dingen maken van eigen tuinbanken tot aan tuinhuisjes.

Als jij een echte doe het zelver bent, dan zijn de Freds bouwtekeningen voor jou super interessant. De bouwtekeningen zijn heel duidelijk getekend en je krijgt er van Fred zelfs een lijstje bij van alle materialen en gereedschappen die je nodig hebt.

Met Freds bouwtekeningen hoef je nooit meer op zoek te gaan naar een goede bouwtekening, maar kun je simpelweg zoeken tussen de 10.000 bouwtekeningen die Fred voor je heeft samengesteld.

De kans is groot dat veel van de dingen die jij wilt gaan maken, beschikbaar zijn als bouwtekeningen in het pakket.

Wil je meer weten over de bouwtekeningen van Fred? Dan raad ik je aan eens te kijken op zijn website. Daar lees je alle belangrijke informatie.

Klik hier voor meer informatie over Freds bouwtekeningen >

Leave a comment