Zelf een lounge set nodig? Dit heb je nodig!

Vind je het heerlijk om in de tuin te zitten, maar ben je niet tevreden met een standaard tuinsetje? Dan is het natuurlijk om voor jezelf een mooie lounge set te maken. Met een lounge set zit je natuurlijk een stuk meer relax in de achtertuin. In dit blogbericht vertel ik je of het beter is om zelf een loungeset te gaan maken, of er één te kopen. Daarnaast vertellen we je ook precies hoe jij zelf een loungeset te maken. Lees daarom zeker verder.

Loungeset zelf maken of juist kopen?

Een van de eerste vragen die jij jezelf mogelijk stelt is of het beter is om zelf aan de slag te gaan met het maken van een loungeset, of dat je er beter één kunt kopen. Bij het kiezen tussen deze twee methoden spelen een paar belangrijke dingen een rol. Als eerste is het natuurlijk belangrijk om te weten of jij het leuk vindt om aan de slag te gaan met je eigen doe het zelf project. Daarnaast speelt soms ook geld een rol. Een loungeset kopen is over het algemeen behoorlijk duur. Als je graag een goedkopere oplossing wilt, voor het aanschaffen van een loungeset, is zelf een loungeset maken een hele goede keuze.

Daarnaast wil je natuurlijk ook wel iets unieks in je achtertuin. Een eigen loungeset dat niemand heeft, is sowieso een blikvanger. Je kunt er de visite dus flink mee verrassen. Daarnaast geeft het maken van je eigen meubels vaak veel voldoening en is het absoluut de moeite waard om in ieder geval eens te proberen.

Een loungeset zelf maken? Zo doe je dat.

Ga je aan de slag met het zelf maken van je eigen lounge set? Dan is het eerst belangrijk om te weten uit welke delen jij de lounge set wilt laten bestaan. In de meeste gevallen bestaat een lounge set dat je koopt uit de winkel uit een bankstel, twee stoelen en een tafel.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een grote hoekbank te maken met een tafel. Helemaal afhankelijk van welk model je wilt gaan maken, heb je natuurlijk andere middelen nodig. Om te kunnen beginnen aan je project heb je de volgende middelen in ieder geval nodig.

1.      Een goede bouwtekening

Een van de belangrijkste dingen die je nodig hebt is een goede bouwtekening voor het maken van een loungeset. Er zijn veel gratis bouwtekeningen te downloaden, maar vaak zijn deze bouwtekeningen niet compleet. De beste plek om je bouwtekening te downloaden is met behulp van de bouwtekeningen van Fred. Dit zijn meer dan 10,000 bouwtekeningen die je gemakkelijk kunt downloaden. Tussen deze bouwtekeningen kun je ook bouwtekeningen vinden van een loungeset. Zo weet je direct precies hoe een bouwtekening in elkaar hoort te zitten en welke materialen je precies nodig hebt.

2.      De juiste materialen en gereedschappen

Voordat je kunt beginnen met klussen is het natuurlijk ook belangrijk om de juiste materialen en gereedschappen in huis te hebben. Niets is zo vervelend als dat je net begonnen bent met klussen en dan nog weer naar de bouwmarkt moet om extra spullen te halen.

Als je eenmaal een bouwtekening hebt voor je lounge set, weet je precies wat je nodig hebt om het project tot een succes te brengen. Een van de beste manieren om aan alle materialen te komen is door je materialen en gereedschappen bij bouwbestel.nl te bestellen. Dit is een online bouwmarkt die alle materialen bij je thuis levert.

Dat betekent dat jij niet meer hoeft te slepen met alle materialen. Ook is deze online bouwmarkt voor veel materialen en gereedschappen een stuk voordeliger dan de plaatselijke bouwmarkt. Het is daarom zeker de moeite waard om ook daar eens te kijken.

hoe maak je een steigerhouten plantenbak

3.      Tijd voor je project

Als je aan de slag gaat met je project is het wel belangrijk dat je daarbij voldoende tijd hebt om ermee aan de slag te gaan. Vooral je eerste project duurt wel even omdat je nog niet precies weet hoe alles werkt. Plan daarom vooral een hele dag in voor je project, zodat je zeker weet dat jij het project in één dag kunt afronden.

 

4.      Hout vooraf laten snijden

Ben je zelf niet zo goed in het snijden of zagen van hout? Als je aan de slag gaat met doe het zelf projecten is het natuurlijk belangrijk dat alle onderdelen van je lounge set goed op elkaar aansluiten. Als je zelf niet goed bent in het zagen van hout, is het ook goed om te weten dat veel bouwmarkten een eigen zaagservice hebben.

Dat betekent dat jij alle onderdelen direct al op maat kan laten zagen. Vooral als je een bouwtekening hebt voor het maken van je projecten, is het heel gemakkelijk om alle onderdelen direct goed op maat te laten zagen. Je hoeft de lounge set dan alleen nog maar in elkaar te zetten en mooi te bewerken met bijvoorbeeld een kleur of lak.

Freds bouwtekeningen

Fred's BouwtekeningenEerder in dit blogbericht hebben we het natuurlijk al gehad over het downloaden van een goede bouwtekening. Een van de beste bouwtekeningen die je op het internet kunt vinden zijn die van Fred. Fred heeft in zijn jaren als doe het zelver veel verschillende projecten gedaan. Van al die projecten heeft hij goede en vooral volledige bouwtekeningen gemaakt, zodat je zeker weet dat jij alle projecten tot een succes kan maken.

Als je de bouwtekeningen van Fred aanschaft, krijg je direct toegang tot meer dan 10.000 bouwtekeningen voor allerlei soorten projecten. Je krijgt direct de toegang tot bouwtekeningen van loungebanken, tuintafels, tuinhuisjes, vogelhuisjes, carports etc. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een bouwtekening van.

Wil je meer weten over de bouwtekeningen van Fred? Dan raad ik je aan eens naar zijn pagina te gaan.

De bouwtekeningen  van Fred zijn er meer dan 5000 keer gedownload en er zijn alleen maar positieve reacties over de bouwtekeningen

Klik hier om naar de pagina van Freds bouwtekeningen te gaan.

 

Leave a comment