Zelf een loungebank maken? Zo kun je zelf een loungebank maken!

De zomer is mijn favoriete jaargetijde. Ik zie mezelf nu alweer heerlijk in de tuin zitten bij mijn vrienden- en vriendinnen die allen zo’n heerlijke loungebank in de tuin hebben staan.

De barbeque gaat aan en we zitten tot laat in de avond te kletsen bij de vuurkorf.

Dat is zo heerlijk aan de zomer. Genieten van het mooie weer, de gezelligheid en de mooie momenten die je samen met je vrienden hebt.

Ik loop dikwijls door het tuincentrum of de bouwmarkt heen, dan zie ik vaak die prachtige loungebank staan. Op die momenten zou ik er zelf ook wel een willen hebben.

Het zomergevoel komt meteen bij mij naar boven en als het lente is krijg ik zelfs zin om er een te kopen.

Maar als ik dan ga kijken naar een loungebank schrik ik van de prijzen. Op dit soort momenten zou ik willen dat ik zelf een loungebank in elkaar kon zetten.

Heb jij ook van zulk soort momenten waarop je zou willen dat je zelf iets zou kunnen maken?

Begin aan je eigen bouwproject!

Klusprogramma’s staan bij mij hoog op het lijstje. Elke week kijk ik naar zulk soort programma’s en droom ik heerlijk weg in alle bouwprojecten die ik voorbij zie komen.

Ik merk dat ik er ontzettend veel van leer, maar ik neem nooit die stap. Ergens diep in mijn hart schuilt een echte doe-het-zelver, maar ik durf het niet om de uitdaging met mezelf aan te gaan.

Het lijkt me heerlijk om zelf met hout aan de slag te gaan. Je maakt iets met je handen en daarna ben je zo trots op je eigen bouwwerk.

Als ik nu aan die loungebank denk, dan zou ik er eigenlijk zelf een willen maken. Zou jij niet eens zelf iets willen maken?

Ik heb besloten dat ik het er niet bij laat zitten en ben zelf op onderzoek uitgegaan.

Op het internet vond ik Freds bouwtekeningen. Ik bekeek de pagina van Freds bouwtekeningen en vond de perfecte bouwtekening voor een loungebank.

Ik ben meteen een opzetje gaan maken en heb alle materialen besteld op bouwbestel.nl. Nu een paar weken later staat de loungebank in mijn schuur te wachten totdat het zomer is.

Ik ben er trots op en kan niet wachten tot het zomer wordt. Heb jij ook zo’n zin in een klusproject? Ik raad het je aan.

Het geeft je veel voldoening en je kunt je eigen perfecte loungebank maken. Ook zo nieuwsgierig hoe ik het voor elkaar heb gekregen? Lees dan snel dit artikel.

Bouwtekening Steigerhouten bank zonder leuning

Hoe maak je zelf een loungebank?

Maak je eigen loungebank zeer eenvoudig zelf met de bouwtekening van Freds bouwtekeningen.

Deze bouwtekening is in stappen opgebouwd en stelt jou in staat om die loungebank te maken waarvan je altijd al hebt gedroomd.

Om een loungebank te maken moet je de volgende stappen doorlopen:

1.Zoek de juiste bouwtekening

In deze stap ga je op zoek naar de juiste bouwtekening voor je loungebank. Ik heb mijn bouwtekening op in het boek van  Freds bouwtekeningen gevonden.

Dit boek kun je heel eenvoudig online bestellen, daarin vind je allerlei bouwtekeningen.

Heb je de juiste bouwtekening gevonden? Dan kun je verder naar de volgende stap.

2. Schaf alle nodige materialen aan

Zonder bouwmaterialen kun je niets. Maak aan de hand van de bouwtekening een lijstje en bestel alle materialen die je nodig hebt.

Je kunt ervoor kiezen om naar de bouwmarkt te gaan, enige nadeel is dat je alles zelf mee moet nemen.

Ik vond de website bouwbestel.nl en daar kon ik alle materialen bestellen die ik nodig had.

 

3.Zorg dat alle materialen op maat zijn!

Het makkelijkste is als je alle materialen op maat laat zagen. Je kunt het natuurlijk ook zelf doen.

Dan is het belangrijk dat je het benodigde gereedschap bij de hand hebt en de juiste maten opschrijft.

Volg de bouwtekening die je op Freds bouwtekeningen pagina hebt gevonden en maak alle materialen op maat.

Teken alles af op het hout. Je kunt ook groot papier nemen en daar een soort mallen op tekenen. Daarna knip je ze uit en leg je ze op het hout.

Op deze manier maak je minder snel fouten.

hoe maak je een steigerhouten plantenbak

 

4. Bestudeer de bouwtekening nog een keer.

Nadat je alles op maat hebt gezaagd en gelegd is het belangrijk dat je nog een keer goed naar de bouwtekening kijkt.

Eigenlijk; is het net als een puzzel, hier leg je ook alles eerst klaar, je kijkt naar de puzzel op de doos, dan bouw je de randjes en daarna vul je hem op.

Bij het maken van een loungebank gaat het precies zo. Je bestudeerd de tekening, legt alles klaar, maakt een soort puzzel en begint met bouwen.

5. Verbindt alles aan elkaar!

Je hebt nu alles klaar gelegd en weet wat je moet doen. Nu kun je alles aan elkaar gaan verbinden.

Kijk goed naar de bouwtekening en begin met het verbinden van de juiste delen. Tip: zet niet alles meteen heel strak vast met schroeven, kijk eerst tussendoor of het echt klopt en schroef daarna pas alles vast.

6. Controleer alles extra!

Nadat je alles hebt verbonden kijk je of je geen onderdelen meer over hebt. Je controleert alles extra en kijkt aan de hand van de bouwtekening (uit het boek van Fred bouwtekeningen) of alles klopt. Indien alles klopt kun je de bank helemaal afmaken en goed vastzetten.

7. Werk de bank af!

Je hebt nu alles in elkaar gezet en je weet zeker dat je het goed hebt gedaan. Je kijkt naar de bank en bent trots op jezelf.

Nu is het tijd om de bank af te werken. Kit eventuele oneffenheden af, schuur de bank op, zet hem in de grondlak, beits of schilder hem in de juiste kleur.

Laat de bank daarna drogen, koop leuke kussentjes en klaar is die prachtige loungebank. De zomer kan beginnen en jij kunt heerlijk buiten zitten.

 

8.Geniet van het eindresultaat!

Fred's BouwtekeningenJe hebt nu je eigen bank gemaakt aan de hand van Freds bouwtekeningen en met behulp van bouwbestel.nl.

Je mag trots zijn op jezelf en je kunt nu genieten van een prachtige loungebank. Loop er regelmatig langs en geniet van het eindresultaat.

Wie weet krijg je nu kriebels en ga je meer projecten maken.

Leave a comment