Zelf een vogelhuisje maken? Dit heb je nodig!

In de afgelopen honderden jaren heeft de mensheid een ongekende invloed uitgeoefend op het milieu. Helaas kunnen we niet stellen dat deze invloed al te positief gebleken is. Onder meer de flora en fauna in ons land is flink aangetast, maar daar komt gelukkig langzamerhand toch weer verbetering in. Dat kan je ook duidelijk terug zien in jouw tuin; de kans is groot dat je meer en meer vogels in jouw tuin mag verwelkomen.

Vind jij het super leuk om vogels in jouw tuin te hebben? Ben je ondertussen ook begaan met het lot van de prachtige en unieke vogels uit ons land? Dan is het wellicht interessant om een vogelhuisje in jouw tuin te gaan plaatsen. Een vogelhuisje is niet alleen een veilige plek voor een vogel, maar je kunt ook nog eens eten en drinken in dit vogelhuisje stoppen. Hierdoor weet je de vogel(s) te voeden en de vogels daarmee sterk te houden.

Lijkt dat jou wel wat? Dan kan je via het internet of in een dierenwinkel onwijs veel verschillende soorten vogelhuisjes aanschaffen. Het lastige hiervan is echter dat de vogelhuisjes relatief prijzig zijn. Bovendien moet je een vogelhuisje zien te vinden die voor de volle 100% naar jouw wens is. Lukt het jou maar niet om een geschikt vogelhuisje voor in jouw tuin aan te schaffen? Dan hebben wij absoluut de beste tip voor jou in petto; ga zelf een vogelhuisje maken.

Waarom zelf een vogelhuisje maken?

Als je zelf een vogelhuisje gaat maken, vang je eigenlijk twee vliegen in één klap. Allereerst is het super leuk om een vogelhuisje te maken en bespaar je hiermee ook nog een hoop geld. Het is heerlijk om zelf met het ontwerp en met de bouw van het vogelhuisje aan de slag te gaan, waarna je sowieso een voldaan gevoel hebt als het vogelhuisje eenmaal in jouw tuin staat.

Ondertussen weet je dus ook nog een bijdrage te leveren aan de flora en fauna in ons land. Je zorgt ervoor dat vogels een veilige plek hebben om tijd door te brengen, terwijl je hen ook nog van eten en drinken voorziet. De kans is groot dat je – dankzij een vogelhuisje – al snel een flinke populatie vogels naar jouw tuin weet te trekken. Hoe gezellig is dat?

Daarbij kunnen we ook nog opmerken dat je het vogelhuisje compleet naar jouw eigen wens kunt maken. Het vogelhuisje sluit 100% op jouw wensen aan qua design en heeft bijvoorbeeld ook de perfecte afmetingen. Doordat het vogelhuisje eigenlijk perfect is, geniet je jarenlang van het prachtige vogelhuisje. Ben je na verloop van tijd op het vogelhuisje gekeken? Dan maak je toch probleemloos een nieuw vogelhuisje voor in jouw tuin? Dat is bijvoorbeeld ook leuk om te doen als je graag nog meerdere vogelhuisjes in jouw tuin wenst te hebben!

Wat heb je nodig om een vogelhuisje te maken?

Lijkt het jou wel wat om een vogelhuisje in jouw tuin neer te zetten? Ben je bereid om het vogelhuisje volledig zelf te gaan maken? Dan heb je in ieder geval al enkele verstandige keuzes gemaakt. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, brengt het maken van een vogelhuisje immers de nodige voordelen met zich mee.

Maar, wat heb je nou precies nodig om een vogelhuisje te maken? Nou, je moet allereerst een ontwerp gaan maken. In dit ontwerp moet je volledig uittekenen hoe het vogelhuisje eruit komt te zien, wat de afmetingen van het huisje gaan worden en welke materialen je nodig hebt. Vind je het lastig om zelf een ontwerp te maken? Dan kan je ook een beroep doen op Freds bouwtekening, waarover je aan het einde van dit artikel meer informatie vindt.

Bij het maken van het ontwerp moet je ook goed naar de aanwezige ruimte in jouw tuin kijken. Bepaal daarbij ook direct wáár je het vogelhuisje neer wilt zetten of op wilt hangen. Meet de aanwezige ruimte op de betreffende plek op en stel de afmetingen van het vogelhuisje daar vervolgens op af.

Zelf een vogelhuisje maken

Staat het ontwerp naar volle tevredenheid op papier? Dan weet je ook direct welke materialen je nodig hebt en in welke hoeveelheden. Het advies is om een vogelhuisje altijd van hout te maken, maar je kunt het huisje uiteraard altijd nog met andere materialen aankleden. Ga dus direct naar de plaatselijke bouwmarkt of houthandel en schaf de gewenste hoeveelheid hout aan. Zelf ben ik er tevreden met Bouwbestel.nl Hiermee kun je online alle bouwmaterialen bestellen.

Daarnaast heb je uiteraard ook nog bepaalde gereedschappen nodig om een vogelhuisje te maken. Zo is het aan te raden om een zaagmachine, een boormachine en een zaagmachine te gaan gebruiken. Deze verschillende elektrische gereedschappen heb je simpelweg nodig tijdens het maken van een vogelhuisje.

Vergeet daarbij ook geen waterpas, een potlood, een rolmaat en spijkers/schroeven. Mocht je het vogelhuisje héél stevig willen maken, is het advies om de spijkers/schroeven te combineren met houtlijm. Door deze verschillende constructieproducten te gebruiken, weet je een zeer stevig (en fraai) vogelhuisje te maken.

 

Hoe kan je het voor jezelf zo gemakkelijk mogelijk maken?

Fred's BouwtekeningenWil je graag een vogelhuisje gaan maken? Weet je alleen van jezelf dat je niet zo visueel ingesteld bent? Ben je daardoor niet in staat om een goed ontwerp te maken of vind je het überhaupt lastig om een dergelijk ontwerp te maken? In al deze gevallen hebben wij een handige tip voor je; maak gebruik van Freds bouwtekeningen.

In deze bundel vind je ruim 10.000 bouwtekeningen, waaronder meerdere bouwtekeningen voor het maken van een vogelhuisje. Als je eenmaal de gewenste tekening in deze bundel gevonden hebt, is het een fluitje van een cent om het vogelhuisje te maken. Je hoeft immers zelf niet na te denken over de constructie, je hoeft niet na te denken over het ontwerp en je hoeft louter de stappen van de bouwtekening op te volgen. Met dank aan de bouwtekeningen van Fred ben je dus in staat om razendsnel én op een gemakkelijke wijze een prachtig vogelhuisje maken.

Het maken van dit vogelhuisje is niet alleen leuk, maar je weet het leven van de vogels ook nog eens aantrekkelijker te maken!

Leave a comment

<p class="wantispam-comment-form-privacy-notice" style="margin-top:10px;">This site uses Antispam to reduce spam. <a href="https://anti-spam.space/antispam-privacy/" target="_blank" rel="nofollow noopener">Learn how your comment data is processed</a>.</p>