Zelf eetkamerbank voor buiten maken

Bij het inrichten van jouw tuin is het advies om veel tijd en aandacht te besteden aan de eettafel. Gedurende een dag breng je namelijk relatief veel tijd aan de eettafel door; bij het ontbijt, bij de lunch, bij het avondeten en wellicht ook nog tijdens een borrel. Doordat je zoveel tijd aan de eettafel doorbrengt, is het advies om voor een juiste eettafel te kiezen.

Als je eenmaal de juiste eettafel voor buiten  gekozen hebt, moet je ook nog naar stoelen rondom de eettafel kijken. Wist je echter dat het niet altijd verstandig is om voor eetkamerstoelen te kiezen? Nee, je kunt ook voor een eetkamerbank voor buiten kiezen. Met een dergelijke eetkamerbank voor buiten  weet je meerdere gezellige zitplekken te creëren, waarbij de eetkamerbank ook nog een positieve invloed heeft op de uitstraling van jouw eetgedeelte en dus van jouw gehele tuin.

Wil jij ook graag van een eetkamerbank in jouw eetkamer gaan genieten? Dan heb je twee mogelijkheden; je kunt de eetkamerbank zelf gaan maken of je kunt de eetkamerbank bij een plaatselijke meubelzaak aanschaffen. Indien je ervoor kiest om een eetkamerbank bij een meubelzaak aan te schaffen, moet je rekening houden met een behoorlijke kostenpost. Een eetkamerbank is namelijk alles behalve een goedkoop meubelstuk.

Wil je graag veel geld besparen? Wil je bovendien volledig zelf kunnen bepalen hoe de eetkamerbank er uit komt te zien? Dan is het advies om zelf een eetkamerbank te gaan maken. In dit artikel bespreken we graag wat de voorbeelden daarvan zijn, hoe je dit kunt doen én we geven je nog één handige tip. Met Freds Bouwtekeningen wordt het maken van eetkamerbank namelijk nóg makkelijker en leuker.

Waarom zelf een eetkamerbank voor buiten maken?

Twijfel je nog enigszins over het zelf maken van een eetkamerbank? Dat is eigenlijk nergens voor nodig, aangezien het zelf maken van een dergelijke bank de nodige voordelen met zich mee brengt. Zo is het een feit dat je op deze manier veel geld kunt besparen. Zoals we hierboven al hebben gesteld, is de aanschaf van een eetkamerbank zeker niet goedkoop te noemen. Indien je zelf een eetkamerbank gaat maken, hoef je eigenlijk alleen het juiste materiaal in huis te halen. Mocht je nog op zoek naar het juiste gereedschap zijn, kan je dit ook altijd nog huren. Daardoor weet je de kosten van de eetkamerbank nóg lager te houden.

Bijkomend voordeel is dat je volledig zelf kunt bepalen wat het ontwerp van de eetkamerbank moet worden. je kunt deze bank dus volledig afstemmen op bijvoorbeeld de eettafel of andere meubels in jouw huis en tuin. Je weet dus één ding zeker; de bank is qua design, qua afmetingen en qua kleurgebruik 100% naar wens. Dit betekent dat je ongetwijfeld jaren gaat genieten van een prachtige én voordelig eetkamerbank die je volledig zelf hebt gemaakt.

eetkamerbank

Wist je dat het ook nog super leuk is om zelf een eetkamerbank te maken? Je steekt zelf de handen uit de mouwen, je bent lekker met een leuk projectje bezig en je hoeft even nergens anders aan te denken. Heerlijk als je normaal gesproken druk met werk bent of als je moeite hebt om van jouw vrije tijd te genieten. Door zelf een eetkamerbank te gaan maken, weet je jouw vrije tijd in ieder geval zéér nuttig te besteden.

Als jouw eetkamerbank eenmaal in jouw tuin staat te pronken, heb je bovendien een gelukzalig en voldaan gevoel. Je ziet nu precies waarvoor je een paar uur hard gewerkt hebt en dat is onwijs leuk om te zien. Dit voldane gevoel zorgt er hoogstwaarschijnlijk ook direct voor dat je nóg meer meubels voor in huis en tuin wilt maken!

Wat heb je nodig om een eetkamerbank voor buiten te maken?

Hebben bovenstaande voordelen jou over de streep getrokken? Wil je graag zelf ook een eetkamerbank gaan maken? Dan hoef je eigenlijk alleen nog maar de juiste materialen en gereedschappen in huis te halen. Voordat je dat kunt doen, moet je echter wel een ontwerp gaan maken.

Wij kunnen je hierbij adviseren om pen en papier te pakken. Neem plaats achter een tafel en ga vervolgens gewoon een schets maken. Noteer bij deze schets ook alle afmetingen, zodat je reken- of denkfouten weet te voorkomen. Mogen wij je nog één tip geven? Je moet ook gaan nadenken over het te gebruiken materiaal. Onze tip is om steigerhout te gebruiken; die houtsoort brengt behoorlijk veel voordelen met zich me!

Blijf dit ontwerp verder aanpassen, totdat je 100% tevreden bent. Als dat het geval is, heb je ook direct in beeld voor jezelf welke gereedschappen en materialen je nodig hebt. Vervolgens hoef je eigenlijk nog maar één ding te doen; de eetkamerbank daadwerkelijk te gaan maken.

Vind je het lastig om zelf een ontwerp te maken? Dan kan je ook altijd een beroep doen op Fred’s bouwtekeningen. In deze uitgebreide bundel van Fred vind je meer dan 10.000 verschillende bouwtekeningen, waarbij ook meerdere tekeningen voor eetkamerbanken te vinden zijn. Je kunt direct de gewenste bouwtekening er tussen uit pikken en direct aan de slag gaan met het maken van de eetkamerbank. Dit kan je een hoop moeite en tijd besparen!

Hoe moet je zelf een eetkamerbank maken?

Heb je volledig zelf een ontwerp weten te maken? Of volg je de bouwtekeningen van Fred op? Ongeacht waar je voor kiest; je moet wel de juiste materialen in huis halen. Ga je de eetkamerbank van bijvoorbeeld steigerhout maken? Zorg er dan voor dat je nét iets meer steigerhout in huis haalt dan dat je daadwerkelijk nodig hebt. Mocht je ergens een foutje tijdens het zagen maken, is dat niet direct ‘fataal’

Verder is het advies om of de bouwtekeningen van Fred op te volgen of om zelf aan de slag te gaan. Mocht je zelf een ontwerp hebben gemaakt, heb je ook nagedacht over verbindingsstukken en de constructie van de eetkamerbank. Steek de handen uit de mouwen, ga vol goede moed aan de slag en maak binnen de kortste keren een prachtige bank. Een bank waar je ongetwijfeld vervolgens onwijs van gaat genieten!

 

Leave a comment